Mi az Amorphophallus konjac?

Az Amorphophallus konjac egy nagy, évelő egzotikus ázsiai növény, amelyet ördögnyelvként is ismernek. A növény egy hosszúkás, központi szárból áll, amelyet nagy levelek és egy virág vesz körül. Az ördögnyelv egy gumós növény, gyökerét gyakran használják különböző étkezési és egészségügyi célokra. A konjakgyökér sok néven ismert, az ördögnyelv mellett használják az elefántláb gyökér, kígyónövény vagy konnyaku kifejezéseket is.

Konjac

Jelentőség

Az ördögnyelv egy kocsonyás masszát képez, amikor vízzel elkeverik. Ha a szervezetbe kerül ez a massza, akkor az emésztés során nem történik vele semmi és a testen végighaladva változatlan formában távozik a szervezetből. Azonban amíg ez a kocsonyás anyag áthalad az emésztőrendszeren, addig számos hasznos funkciót ellát, többek között serkenti a bélmozgást, a gyomor és a belek működését, hatékonyan normalizálja a szervezet inzulinigényét és a vércukorszintet, illetve nagyon fontos szerepe van a fogyókúrában is. Az ördögnyelv igen hatékonyan képes eltelíteni a gyomrot, aminek következtében csökken az egyén kalóriabevitele, ami fogyáshoz vezet. Magas rosttartalma miatt igen hatékonyan képes méregteleníteni a szervezetet, így gyakran használják természetes hashajtóként is.
 

Funkció

Az ördögnyelv a diéta támogatójaként működik, amely számos előnnyel jár. Az a képessége, mely során vízzel elkeverve megduzzad és gélt képez, lehetővé teszi, hogy kitöltse a gyomrot. Ezenfelül az emésztőrendszeren keresztül csak nagyon lassan halad át, ezért a jóllakottság érzetét igen hosszan képes fenntartani. Az ördögnyelv tehát igen előnyös az elhízás kezelésében. Segíthet a fogyás beindításában, ha fogyasztását bőséges folyadékpótlással hajtjuk végre, illetve ha testmozgással segítjük a munkáját.

Az ördögnyelv jó hatással van a cukorbetegségre is, mivel képes lassítani a szénhidrátok felszívódását, ezáltal nem emeli meg túlságosan a vércukorszintet, sőt az inzulinigényt is csökkenti.

Ördögnyelv kapszulák

Dr.Herz Ördögnyelvforte 500 mg kapszula 60 db

Dr.Herz Ördögnyelv forte 500 mg kapszula 60 db

Az ördögnyelv hatóanyaga a glükomannán, csökkentett kalóriabevitel mellett segítheti a fogyást.

Ár: 2695 Ft
Megnézem

JutaVit Ördögnyelvkapszula 120db

-13% JutaVit Ördögnyelv kapszula 120db

Jutavit Ördögnyelv kapszula az ideális testsúlyért és koleszterinszintért zöldtea kivonattal, zöldkávé kivonattal és krómmal.

Ár: 2695 Ft
3090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!