Hogyan termesszünk ördögnyelvet otthon?

Az Amorphophallus konjac vagy ördögnyelv a trópusokon őshonos. Ez a szokatlan kinézetű növényt elsősorban föld alatti száráért, gumójáért termesztik, viszont a kertben dísznövényként is gyönyörűen mutat. Magas szára esetenként 6 méteresre is megnőhet. E szár köré csavarodik a levele és a virága, amely szintén különleges megjelenést kölcsönöz az ördögnyelvnek. A nyugalmi fázis után az ördögnyelv virágozni kezd, a virágnak pedig a rohadó húsra emlékeztető illata van, ezért ha ezért nem is, de kinézete miatt megéri termeszteni. Szúrós szaga a rovarok bevonzását szolgálja, amelyek beporzását végzik. Az ördögnyelv árnyékos helyen növekszik jól, ahol elég meleg van ahhoz, hogy a trópusokon érezhesse magát.

ördögnyelv kapszula

Hogyan neveljünk mi magunk ördögnyelvet?

1. Adjunk 3-4 centiméteres komposztot a telepítési területhez és ezt keverjük át a talaj felső 12 centiméterével. Ha nehéz, anyagos talajjal van dolgunk, akkor azt egy kevés homoskos talajjal keverjük el ezzel puhítva azt.

2. Palántáljuk az ördögnyelv gumóját 6 centiméter mélyre, takarjuk le földdel, majd locsoljuk meg. Tartsuk a talajt minden alkalommal nedvesen, de sohase öntözzük túl a n9vényt, mert az károsan hathat rá.

3. Használjunk havonta egyszer az ördögnyelv körül műtrágyát, hogy ezzel pótoljuk a számára szükséges tápanyagokat. A műtrágyázást akkor kell abbahagyni, ha a növény már nem növekszik tovább, mert ilyenkor a virág hozatalára koncentrál, majd akkor lehet újból kezdeni, ha a virág növekedése megállt.

4. Vigyük be télen az ördögnyelvet, mert ez a növény rosszul viseli a hideget. Vagy ha szeretnénk, hogy tavasszal újra hajtson, akkor a gumót hagyhatjuk a talajban, ha legalább 6 centiméter mélyen van a földben és meleg és puha talajtakaróval van lefedve. Persze azért jobb ha ezt is bevisszük, hogy védve legyen a növény a fagyoktól.

5. Árnyékben neveljük, de az is fontos, hogy az ördögnyelv a nap korai szakaszában közvetlen napfénynek is ki legyen téve.

 

Ördögnyelv kapszulák

Dr.Herz Ördögnyelvforte 500 mg kapszula 60 db

Dr.Herz Ördögnyelv forte 500 mg kapszula 60 db

Az ördögnyelv hatóanyaga a glükomannán, csökkentett kalóriabevitel mellett segítheti a fogyást.

Ár: 2695 Ft
Megnézem

JutaVit Ördögnyelvkapszula 120db

-13% JutaVit Ördögnyelv kapszula 120db

Jutavit Ördögnyelv kapszula az ideális testsúlyért és koleszterinszintért zöldtea kivonattal, zöldkávé kivonattal és krómmal.

Ár: 2695 Ft
3090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!